Dinsdag 16 juli 2019
Omdat het gebied te groot is om alle orchideeën te tellen voor de statistieken worden er plots van 5 bij 10 meter uitgezet en dan wordt er berekend hoeveel er ongeveer in het gebied zouden kunnen staan. Dat is toch veel meer dan ze verwacht hadden. De groenknolorchidee komt op ruim 27000, alleen zijn ze niet allemaal tot bloei gekomen. Van de honingorchidee zijn ruim 5000 bloeistengels geteld. Dat maakt dit gebied wel heel bijzonder. Ook heel zeldzaam is de bonte paardenstaart waarvan hier een hele cluster staat.
In het natte gedeelte zie ik regelmatig moeraszoutgras.
Er vliegen wel een stuk of 100 gierzwaluwen over ons heen de hele tijd. De steekmuggen zitten laag.
Ik kom ook af en toe een ander insect tegen zoals deze slakkendoder.
Een spin maakt een kunstwerkje van het gras. Een venstersectorspin?
In het hok van de betaalautomaat op de parkeerplaats heb ik al 7 pinokkiomotten gezien en nu kom ik er ook weer een tegen in het wild. Die naam heeft hij gekregen vanwege de lange ‘neus’.
Maarten wil ook de bergcentaurie zien en we gaan even vergelijken met knoopkruid. Bergcentaurie staat dus wijduit.
Knoopkruid is meer beknopt en heeft een prachtige kelk.
Ik heb nog net tijd om de vlinderroute op de spoorlijn te doen en kom o.a. een bruin zandoogje tegen.
Je had het weer prima geregeld dat we maandag even heerlijk konden uitwaaien op het strand het was gezellig en er waren weer hele mooie foto’s.
ook de overige acties bij het orchideeën tellen heeft ook weer mooie foto’s op de weblog op geleverd jou natuur hobby is ook geweldig
Prachtige foto’s weer en ook weer voor mij een nieuwe “mot” hihi…
Die orchideen vind ik zo bijzonder. Ik heb nooit geweten dat er zoveel orchideeën waren en door jou weet ik nu ook dat er tal van kleine exemplaren zijn en die zijn echt supermooi!
Lieve Groet, Helma